CERCADOR

Canvi sardanes

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Aquesta notícia forma part de l'hemeroteca

Aquest diumenge és el Dia Universal de la Sardana

12/6/12 -
La sardana unitària que es tocarà a totes les ballades del Principat, la Catalunya Nord i la resta de comunitats catalanes és 'El saltiró de la cardina', de Vicenç Bou
Aquest proper diumenge, 17 de juny, és el Dia Universal de la Sardana. I com a tal, a totes les ballades d'arreu, tant del Principat com de la Catalunya Nord i de la resta de comunitats catalanes sonarà una mateixa sardana. Serà 'El saltiró de la cardina', de Vicenç Bou.

Aquesta peça és una obra clàssica d'uns dels compositors més coneguts del món de la sardana. L'elecció d'aquesta obra es deu al cinquantenari de la mort de Vicenç Bou. A més a més, coincideix que l'estrena de la sardana va ser just fa 100 anys, és a dir, el 1912.

Cada any, el diumenge previ a Sant Joan totes les manifestacions sardanistes de tot el món expressen la universalitat de la sardana amb la interpretació d’una peça comuna per a totes elles.

El Dia Universal de la Sardana té com a objectiu difondre i enaltir la sardana com a dansa i fer visible el seu esperit de germanor i festa que representa. Per aquesta raó no només s’organitzen ballades als Països Catalans, sinó que casals catalans de l’estranger i d’altres entitats acostumen a preparar esdeveniments sardanistes per a aquesta data.

Entre el Dia Universal de la Sardana i Sant Joan se celebraran fins a 103 esdeveniments sardanistes, entre ballades, concerts i concursos, repartits per tot el món.

Aquest portal de premsa recull una tria de notícies que, per la seva rellevància, creiem especialment adients per als mitjans de comunicació en general.

Podeu utilitzar lliurement les imatges i talls de veu publicats sempre que compliu les condicions de la llicència.

En cas de dubte, podeu utilitzar el glossari o contactar amb nosaltres.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons.